Voice search

Het zoeken veranderd constant, nieuwe manier van zoeken: voice search!

In 1997 werd Google voor het eerst gelanceerd en sinds die tijd is er een hoop veranderd. Niet alleen op het internet maar ook op het gebied van zoeken. Al jaar en dag is Google marktleider in het verwerken van onze zoekopdrachten. Zoekgedrag veranderd door de tijd heen, zoekopdrachten worden langer, specifieker of er worden steeds vaker zoekresultaten zichtbaar die gebaseerd op de regio waar de zoeker zich bevindt, denk bijvoorbeeld aan resultaten van restaurants.

In de afgelopen jaren heeft de technische ontwikkeling niet stilgestaan en doen steeds meer mensen spraakopdrachten bij Apple ( Siri ) of Google assistent. Dit wordt Voice Search genoemd. Voice Search is een hele andere manier van zoeken dan via een tekstuele zoekopdracht. Zo kunnen we stellen dat het zoekgedrag aan het veranderen is, net zoals dat veel mensen Facebook of andere sociale media gebruiken om op de hoogte te blijven van nieuws.

Voice Search kan invloed hebben op de vindbaarheid van jouw website. Voice Search staat wellicht nog in de kinderschoenen in Nederland echter kan dit wel een voorsprong worden op de concurrentie als jij deze verandering van zoekgedrag omarmt en zorgt dat jouw website zichtbaar is bij spraakzoekopdrachten.

Maak een afspraak

Stop met tobben, maak een afspraak met een van onze specialisten en zorg dat ook jij een perfecte online marketing mix hebt voor jouw bedrijf!

Maak een afspraak