Nieuw beleid wat betreft de Google non-profit accounts

Er is een nieuw beleid aangekondigd door Google als het gaat om non-profit organisaties die gebruik maken van Google non-profit of Google Ad-grants-programma. Hieronder een overzicht van de belangrijkste veranderingen en vereisten die samen gaan met dit programma.

Prestaties van het account
Binnen Google non-profit moet een CTR worden behaald van 5%. Als dit twee maanden achter elkaar niet wordt behaald, wordt het account opgeheven.

Gebruik van advertentie extensies
Je bent verplicht om jouw advertenties aan te vullen met advertenties extensies.

Relevantie van zoekwoorden
Zoekwoorden die ingezet worden moeten relevantie hebben met de zoekopdracht. De kwaliteitsscore van een zoekwoord moet minimaal 2 zijn. Ook te algemene zoekwoorden zoals “fietsen” worden niet toegestaan binnen een Google non-profit account.

Betrokkenheid bij Google Ad grants-programma
Je bent verplicht op jaarlijks mee te doen aan de enquête.

Biedingen zijn niet meer beperkt
Voorheen werden biedingen boven de $ 2,- niet toegestaan binnen het programma. Deze beperking is sinds januari 2018 opgeheven.

Wat is een Google Ad grants-programma?
Het Google Ad grants-programma is een programma wat Google aanbiedt aan goede doelen in Nederland. Google stelt een budget van $ 10.000 beschikbaar om in te zetten bij Google Adwords.

Maak een afspraak

Stop met tobben, maak een afspraak met een van onze specialisten en zorg dat ook jij een perfecte online marketing mix hebt voor jouw bedrijf!

Maak een afspraak